ANT YAPI YURTDIŞINDA YENİ PROJELERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
21 October 2015

Uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92’nci sırada yer alan Ant Yapı, aralarında en büyük havaalanı Domodedovo’nun Terminal 2 binasının da bulunduğu dört yeni projeyi Rusya’da hayata geçiriyor. Ant Yapı’nın bir yeni konut projesi ise Londra’da başlıyor.

Ant Yapı, Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers’tan sonra Rusya’da yepyeni projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Çeyrek asırlık deneyimiyle yurtiçi ve yurtdışında toplam 5 milyon m2 büyüklüğünde ve 4,5 milyar dolar değerindeki yaklaşık 100 adet farklı projeye imza atan Ant Yapı, Rusya’nın en büyük havaalanı Domodedovo’nun Terminal 2 binası ile birlikte Moskova’da yeni projelere başlıyor. Bolşevik İş Merkezi Projesi, LIFE-Botanicheskiy Sad Rezidans Kompleksi ve Chekhov Lüks Kulüp Ev projelerinin 2016 yılı sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Şirket olarak ilk kez bir havaalanı projesine imza attıklarını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay; “Ant Yapı olarak yurtdışında ve yurtiçinde toplam yaklaşık 3 milyar dolar değerinde, 2 milyon 620 bin m2 alana sahip 35 projeye devam ediyoruz. Rusya’daki yeni projelerimizin her biri bizim için çok değerli ama şirket olarak bugüne kadar hayata geçirdiğimiz konut, ofis, alışveriş merkezi, kültür merkezi, spor merkezi, otel gibi birbirinden farklı fonksiyonlara ek olarak ilk kez bir havaalanı projesinde yer almanın ve başka ülkelere açılmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Projeyle Domodedovo’nun yolcu kapasitesi 50 milyonu aşacak

Rusya’nın en büyük havaalanı olarak 1965’ten bu yana hizmet veren Domodedovo’ya ait Terminal 2 binasının yükleniciliğini üstlenen Ant Yapı’nın Proje Direktörü Güven Dündar, Moskova’nın yaklaşık 34 kilometre güneyinde konumlanan havaalanına yapılacak yeni terminal binası hakkında; “Uluslararası uçuş yapacak yolculara sunulan hizmetlerin süresini en aza indirgemek üzerine tasarlanan Terminal 2 binasında ilk kat gelen, ikinci kat giden ve üçüncü kat ise VIP yolculara hizmet verecek şekilde bölümlere ayrılıyor. Terminalde havayolu ofisleri, turistler için danışma merkezleri ve yolcu transferleri için özel alanlar da bulunuyor” dedi.

Rus Signy ile İngiliz Pascall+Watson proje gruplarının ortak çalışması olan terminal binalarının dört etaptan oluştuğunu belirten Güven Dündar, “İnşaat alanı 230.000 m2 olan ikinci etabı 500 milyon dolarlık yatırım değeriyle, 28 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Tüm terminaller tamamlandığında yolcu kapasitesinin yıllık 50 milyonu aşması amaçlanıyor. Domodedovo Havaalanı şu an itibarı ile Moskova ve Doğu Avrupa’nın en yoğun havaalanı olarak dünyada 50. sırada yer alıyor. Proje tamamlandığında ise dünya üzerindeki en yoğun tempolu 20 havaalanı arasına girmesi ön görülüyor” dedi.

Londra’da “super prime” konut projesi

Ant Yapı’nın yurtdışında, Rusya ve Türkmenistan’da devam eden faaliyetlerini başka ülkelerde de genişletmek üzere çalışmalarını sürdürdüğünü de vurgulayan Okay, “İlk olarak İngiltere’de, Londra şehrinin merkezinde, Buckingham Sarayı ile Green Park’ın çok yakınında 10 bin m2 büyüklüğünde ve 40 milyon pound yatırım bedeli ile Wainbridge Estates Belgravia Limited şirketinin geliştirdiği “super prime” kategorisinde yer alan çok lüks ve butik konut projesinin çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

Yurtiçinde yeni projeler başlayacak

Yurtiçindeki projelerle ilgili de bilgi veren Mehmet Okay, “Ant Yapı olarak toplam beş şantiyede devam eden projelerimiz bulunuyor. Beylerbeyi’nde konumlanan Antteras’ı Temmuz ayında teslim ettik, Anadolu yakasının yeni ticari ve merkezi bölgesi Ümraniye’deki projemiz Antasya Residence’ı ise bu ayın sonunda teslim ediyoruz. 2016 yılı sonunda teslim etmeyi planladığımız Halkalı’daki ofis projemiz Antplato’da ise çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yurtiçindeki taahhüt işlerimizden İş GYO’nun Kartal’daki karma projesi Manzara Adalar’ı ve Ümraniye’deki Türkiye Finans Yatırım Bankası Genel Müdürlük binasını da hedeflenen tarihlerde teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yakın zamanda Ümraniye’de yeni bir konut projesine imza atmayı planladıklarını belirten Okay, “100 konut olarak planlanan projenin henüz ön çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında, Çamlıca-Ünalan’da bulunan arsamız üzerinde hastane veya otel projesi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Yurtdışındaki Yeni Projeler

Bolşevik İş Merkezi Projesi

Ant Yapı’nın 19.000 metrekarelik bir alana yayılan ve 31,1 milyon dolar değerindeki Bolşevik İş Merkezi Projesi, Moskova’nın yükselen bölgesi, Leningradsky Caddesi’nde yer alıyor. 2016 yılında tamamlanması planlanan Bolşevik İş Merkezi, aynı adlı eski bir şekerleme fabrikasına ait iki binanın rekonstrüksiyonuyla düzenlenecek A sınıfı loft tarzı ofis alanlarından oluşuyor. Ofisler geniş bir yelpazede farklı seçeneklerde çalışma alanları

sunmasının yanı sıra Moskova’nın 18. ve 19. yüzyıl binalarının bulunduğu önemli bir merkezi alanda konumlanmasıyla da özel bir değer taşıyor. Bolşevik İş Merkezi, tarihi yüksek tonozlu tavanların ve tuğla duvarların loft alanlarının çağdaş stiliyle buluşması, panoramik geniş pencereler, açık planlı işlevsellik ve ileri rekonstrüksiyon teknolojisiyle de dikkat çekiyor.

LIFE-Botanicheskiy Sad Rezidans Kompleksi

Ant Yapı’nın LIFE-Botanicheskiy Sad Rezidans Kompleksi ise Moskova ve Avrupa’nın en büyük parkı olan Botanik Bahçesi’nin yanındaki ve metro ile tren istasyonuna yürüme mesafesindeki özel konumuyla dikkat çekiyor. 79.000 metrekarelik alana ve 60 milyon 693 bin dolar yatırım değerine sahip olan proje, yeraltı park alanı ve sosyal altyapısıyla birlikte bir rezidans kompleksi rahatlığı sunuyor. Kompleksin ilk yapım aşamasında biri 24, diğeri 16-18 kattan oluşan iki kule inşa edilmesi planlanıyor. Tüm binalarda modern monolitik inşa teknolojisi kullanılacak. Komplekste bir anaokulu, bir ilkokul, spor merkezi ve çocuklar için oyun alanları bulunacak. Projenin 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

Chekhov Lüks Kulüp Ev

Ünlü Rus tiyatro yazarı, modern kısa öykülerin yaratıcılarından Anton Chekhov’dan adını alan proje, dünyanın en büyük ve eski müzelerinden olan Ermitaj Müzesi’nin bahçesine komşu konumunda. Moskova’nın kalbinde ve tarihi yerlerine yürüme mesafesinde, estetik mimarinin minimalist stiliyle muhteşem birleşimi olan bu projede 10 apartman dairesi bulunuyor. Geniş panoramik pencereleri müzeye ait bahçenin muhteşem manzarasını sunmasının yanı sıra projenin üst katında bulunan 2 adet geniş “penthouse”un terasları ise hem şehri, hem de bahçeyi kuşbakışı ayağınıza getiriyor. Projenin 12 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

Yurtiçinde Süren Projeler

Antteras

Beylerbeyi sırtlarında, Kirazlıtepe-Küplüce sınırları içerisinde, muhteşem Boğaz manzarasına hakim olan bir tepede yer alan ve semtin tarihi dokusu göz önüne alınarak projelendirilen Antteras’ın 88 konutluk ilk etabı temmuz ayı içerisinde tamamlanarak, konut sahiplerine teslim edildi. Bu etapta konut tipleri 2+1, 4+1 ve 5+1 dubleksler ile 3+1 tek katta daireler şeklinde sıralanıyor. 2+1, 4+1 ve 5+1 dubleksler 187 metrekare ile 435 metrekare, 3+1 daireler ise 189 metrekare ile 263 metrekare arasında değişiyor. Ayrıca birleştirme imkanı sunulan dubleks konutlar isteğe göre ikiz villalara dönüştürülebiliyor.

Panoramik manzaralı kafeterya, restoran, lounge, açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu, kapalı yüzme havuzu, sap & fitnesss merkezi, tenis kortu, basketbol sahası ve çocuk oyun parkından oluşan ve toplamda 8.500 metrekare sosyal alan ayrıldığı proje aynı zamanda İngiltere merkezli çevre dostu bina sertifikasyonlarından BREEAM adayı. Projenin 2. etabına 2016 yılında başlanması hedefleniyor.

Antasya Residence

Ant Yapı’nın, Anadolu yakasının yeni ticari ve merkezi bölgesi Ümraniye’de, 1. ve 2. Köprü bağlantı yollarına çok yakın bir mesafede konumlanan projesi Antasya Residence, 50 dönümlük alan üzerinde konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma yapının konut ve yaşam alanını oluşturuyor. 42 kat ve 617 bağımsız bölümden oluşan konut bloğunun yanı sıra, avlu, park alanı, kapalı otoparklar, teknik mahaller, yönetim ofisleri, üstü açılabilir kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, spor merkezi, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, sauna ve buhar odasından oluşan sosyal tesisler de bulunuyor.

Ekim ayı sonunda konutların teslimatıyla binada daire sakinleriyle yaşam başlayacak.

Dünyanın dev konaklama grubu Singapurlu Frasers Hospitality ile yapılan anlaşmanın ardından, Fraser Place Antasya Istanbul ismi ile markalanan projede yeni yıl itibariyle profesyonel yönetim ve işletme hizmetlerinin yanı sıra uzman kadro ve geniş portföy ile kısa ve uzun dönem kiralamalar için 80 adet “Lüks Servisli Residence Daire”de en kaliteli hizmetler 7 yıldızlı otel konforuyla sunulmaya başlanacak.

Antplato

İstanbul’un “yeni Maslak hattı” olarak değerlendirilen yükselen yatırım bölgesi ve yeni cazibe merkezinde, toplam 35.000 metrekare inşaat alanında konumlanan Antplato; 10.000 m2 modern giydirme cam cephesi ile kesintisiz manzaraya ve aydınlık iç mekanlara sahip. Bunun yanında ofis binasının teknolojik alt yapısını rezidans konforuyla buluşturuyor. Yatırım değeri 50 milyon dolar olan proje, 25 kattan ve 180 modüler birimden oluşuyor.

Antplato’da 80 m2 ve 172 m2 büyüklüğünde iki farklı ofis birimi yer alıyor. Bu birimler, kişisel tercihlere göre ister ofis ister “home office” olarak modüler ve esnek kat planlaması sayesinde 1032 m2‘ye kadar genişletilebiliyor. Ofislerin metrekare birim bazında fiyatları 4 bin 500 TL’den başlıyor. Uluslararası alanda saygınlığı en yüksek yeşil bina çevresel etki değerlendirme metodolojilerinden, Amerika merkezli LEED Gold adayı olan Antplato’da “yeşil kiralama modeli” ile ofislerin enerji tasarrufunu kullanıcıların kontrolüne vererek sürdürülebilir bir yaşam ve çalışma alanı sağlanıyor.