MOSKOVA’NIN TARİHİ BÖLGESİNDEKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİNİ ANT YAPI İNŞA EDİYOR
8 Aralık 2021

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Rusya’nın başkenti Moskova’nın tarihi merkezlerinden Paveletskaya Meydanı’nda alışveriş merkezi inşaatı gerçekleştiriyor.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli projeye imza atan, Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketlerinden Ant Yapı, Rusya’nın başkenti Moskova’nın tarihi merkezlerinden Paveletskaya Meydanı’nda yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Yer altı alışveriş merkezi olarak tasarlanan proje sayesinde Paveletskaya Tren Garı, Paveletskaya metro istasyonu ve Sodovoe Koltso güzergahı üzerindeki yolcu durakları da doğrudan birbirine bağlanıyor.

Hem bölgenin tarihi dokusunu hem de iklim koşullarını gözeterek toplam 73.000 metrekare alana inşa edilen alışveriş merkezi, 190 mağazadan oluşan alışveriş çarşısının yanı sıra farklı ülke mutfaklarını içeren bir gastronomik alana da sahip. Bu sayede Paveletskaya Plaza ziyaretçilerine, kültürel bir mozaik de sunmayı amaçlıyor.

Yer altı alışveriş merkezi olarak planlanan Paveletskaya Plaza’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi de ışık galerileriyle açık ve kapalı alanların doğal şekilde aydınlatılması. Bu sayede zeminin altında yer alan mağaza katları doğal ışığı doğrudan alarak ziyaretçilerin gökyüzünü görmesine de olanak sağlanıyor. Alışveriş merkezinde şehir parkı alanı, şehir etkinlikleri, festivaller ve konserler için belirlenen mekânların yanı sıra toplam alanın yaklaşık dörtte biri de restoran, kafe ve fast food markalarına ayrıldı. Paveletskaya Plaza’nın yer aldığı meydan, müzikli fıskiye, dinlenme alanı, ışıklı salıncaklar ve banklar ile dekore edilirken, yaklaşık 350 iğne yapraklı ve yaprak döken ağaç dikilerek 18.000 çalı ve çiçek ile süslendi. Paveletskaya Plaza’nın 2022 yılının başında misafirlerini ağırlaması hedefleniyor.

Rusya’da Büyük İşler Yapmaya Devam Edeceğiz

Paveletskaya Plaza’nın Moskova’nın en büyük yeraltı alışveriş merkezlerinden biri olduğunu belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Ağustos 2019’da yapımına başladığımız ve 110 milyon Euro bedel ile hayata geçmesi planladığımız Paveletskaya Plaza’yı taahhüt ettiğimiz gibi 2022’nin ilk aylarında misafirlerin kullanımına açacağız. Metro ve diğer ulaşım ağlarını birbirine bağlayan bir noktada olan alışveriş merkezi araç trafiği hariç günlük 140 bin tren istasyonu yolcusunun geçiş güzergahında konumlanıyor. 300 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile ziyaretçilerine rahat alışveriş olanağı sağlayan Paveletskaya Plaza’nın bölgeye dinamizm katacağına inanıyoruz” dedi.

Rusya’nın Ant Yapı için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Mehmet Okay “Bundan 28 yıl önce ilk yurtdışı operasyonumuz Rusya ile başladı. Bugün geldiğimiz noktada ise Rusya’nın çeşitli şehirlerinde ve özellikle Moskova’da pek çok ilk ve önemli projeye imza attık.Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers, Soçi Olimpiyat Köyü ve Domodedovo Havaalanı Terminal 2 binası, Tolmaçevo Havaalanı, IQ Quarter Moskova City Terminal Binası, Bvlgari Otel, Capital Towers Mirny Havaalanı’nı projelerimizi bunlardan sadece birkaç tanesi. Ant Yapı olarak kurulduğumuz günden 30’uncu yılımızı kutladığımız 2021 yılına kadar yurt içi ve yurt dışında nitelikli işler gerçekleştirdik. Bugüne kadar faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde toplamda 10 milyon metrekarelik projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde Rusya başta olmak üzere yurt içinde ve faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde nitelikli işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ant Yapı Hakkında

ANT YAPI, profesyonel yönetimiyle kaliteden asla ödün vermeyen, taahhütlerini eksiksiz ve başarıyla tamamlayan güvenilir yapısıyla, inşaat sektöründe çok çeşitli projelere imza atmak üzere 1991 yılında kuruldu. 

90’lı yıllarda başlayan ve 2000’li yıllardaki yeniden yapılanması sonrasında devam eden faaliyetleriyle ANT YAPI, hem yurt içi hem de yurt dışında çeşitli konut, rezidans, otel, okul, kültür merkezi, iş merkezi, alışveriş merkezi, eğlence merkezi gibi projeleri başarıyla hayata geçirdi. Projelerin ve taahhütlerin başarıyla gerçekleştirilmesinin arkasında yatan pozitif düşünce içeren yaklaşımı, profesyonel ekibi, modern teknoloji ve yeniliklerin takibine verdiği önemle ANT YAPI, kurulduğu günden bugüne 10 milyon metrekarenin üzerinde projeye imza attı.

ANT YAPI, yurt dışında IQ’su yüksek taahhüt ağırlıklı işleri, yurt içindeyse IQ+EQ’su yüksek yatırım projeleriyle, iş ortağı olarak gördüğü ANT YAPI dostlarının ihtiyaçları doğrultusunda, en uygun çözümleri üreterek hizmet vermeye devam ediyor.