ANT YAPI, ANTHILL PROJESİYLE YEŞİL BİNA SERTİFİKALARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
28 Eylül 2016

Ant Yapı, sürdürülebilir ve çevre dostu binalarına aldığı yeşil bina sertifikalarına bir yenisini daha ekledi. Anthill Residence projesine BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikası alan Ant Yapı, önümüzdeki süreçte de talebin her geçen gün arttığı yeşil bina konseptine yatırım yapmayı sürdürecek. BREEAM sertifikası,  1990 yılından bu yana bina ölçeğinde çevresel sürdürülebilir tasarım, inşaat ve işletme kriterlerini ortaya koyuyor. BREEAM sertifikasında tasarlanan bina; bina yönetimi, sağlık, enerji, ulaşım, malzemeler/atıklar, su, arazi kullanımı, ekoloji, kirlilik ve inovasyon gibi başlıklarda değerlendiriliyor.

 

BREEAM sertifikasının, bir binanın çevreye olan etkileri ve enerji verimliliğinin değerlendirilmesinin ardından alınabildiğini ve çevre dostu binalara verildiğini belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, ekolojik sisteme saygılı yeşil binaların, yakın bir gelecekte, gayrimenkul alırken asıl tercih sebebi olacağını; firma olarak bu alana yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi. Ant Yapı olarak, sürdürülebilirliği bütünsel bir kavram olarak gördüklerini ve projelerini daha iyi bir geleceğe katkıda bulunacak şekilde tasarladıklarını dile getiren Okay, “Projelerimizin her aşamasında, yeşil bina kriterlerini dikkate alıyoruz. Sürdürülebilir yaklaşımlarımızın başarısı için projelerimizi ön tasarım aşamasından itibaren bu şekilde değerlendiriyor, stratejimizi proje özelinde ele alıyoruz. Yeşil bina sertifikasyonlarından herhangi biriyle değerlendirilmeyen projelerimizde dahi çevresel etki ve enerji verimliliği önceliklendirdiğimiz konulardır” dedi.

 

Anthill Residence’ın, İstanbul’un tam kalbinde, şehrin hızından vazgeçemeyenler için yepyeni ve özgün bir dünya olduğunu, akıllı bina özellikleri ile öne çıktığını vurgulayan Okay, şunları söyledi:“Anthill projemiz, Boğaz ve Haliç manzarası, modern, şık ve kullanışlı iç mekan tasarımları ile dikkat çeken bir projemiz. Aldığı BREEAM sertifikasıyla geleceğin de binası olduğunu kanıtladı. Bugüne kadar yurtdışında gerçekleştirdiğimiz birçok bina, BREEAM sertifikasının sahibi oldu. Uluslararası arenada kabul görmüş bu önemli sertifikasyonu, Türkiye’deki projelerimizde de artırıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü herkes için yaşanabilir bir dünyanın, ancak çevre dostu bir zihniyetle inşa edilebileceğine inanıyoruz. Bundan sonraki projelerimizde de aynı duyarlılıkla hareket edeceğiz.”

 

Yaptığı projelerde, küresel ısınma ve doğal kaynakların korunması hedefiyle hareket eden Ant Yapı, Antteras projesiyle Türkiye’nin ilk yerli yeşil bina sertifikası ÇEDBİK-Konut’a layık görülmüştü. Aynı zamanda devam eden Antplato projesiyle  LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Gold ve yine Antteras projesiyle BREEAM very good sertifikalarına aday oldu.