ANT YAPI’NIN TÜRKİYE’DEKİ İLK OFİS PROJESİ ANTPLATO LEED GOLD ADAYI!
14 Aralık 2015

Ant Yapı’nın sürdürülebilir projelere verdiği önem Türkiye’deki ilk ofis projesi Antplato için de devam ediyor. Antplato, dünyanın en güvenilir “Yeşil Bina Sertifika Sistemi” Leadership in Energy and Environmental Design’a (LEED) aday oldu.  

Küresel ısınma ve doğal kaynakların korunmasına yönelik mücadelede gerek ulusal, gerekse uluslararası birçok uygulamanın takipçisi olan Ant Yapı, Türkiye’deki ilk ofis projesi olan Antplato ile örnek bir yeşil bina projesine imza atıyor. İstanbul’un yükselen yatırım bölgesi olarak adlandırılan Halkalı’da konumlanan Antplato, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yürütülen, Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) programı çerçevesinde LEED Gold adayı oldu.

Halkalı’da toplam 35.000 metrekare inşaat alanında konumlanan Antplato, modern giydirme cam cephesi ile kesintisiz bir manzaraya ve aydınlık iç mekanlara sahip. Yatırım değeri 50 milyon dolar olan proje, 25 kattan ve 180 modüler birimden oluşuyor. Yeşil bina yatırım maliyetlerinin standart uygulamalarla inşa edilen yapılara göre yüzde 8-15 oranında daha fazla olduğunu belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Mevcut ekolojik sisteme saygılı yeşil binaların, artan enerji ve su giderleri dikkate alındığında yakın bir gelecekte tercih sebebi olacaklarını görüyoruz. Diğer yandan Ant Yapı olarak, sürdürülebilirliği bütünsel bir kavram olarak görüyor, projelerimizi daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyerek kurumsal stratejimiz kapsamında ele alıyoruz” dedi.

Projenin tasarımından klima altyapısına kadar her aşamasında yeşil bina kriterlerini dikkate aldıklarını belirten Okay, şu bilgileri verdi: “Antplato projesinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz “yeşil kiralama modeli” ile hem yatırımcılarımızın çevreye duyarlı kiracılar bulabilmelerini, hem de bina kullanıcılarına ve sorumlu olduğumuz dünyamıza önemli faydalar sunacak bir düzenleme yaratmayı hedefliyoruz. Yeşil kiralama modeli ile LEED kriterlerinin yanı sıra aynı zamanda bina kullanıcılarımız arasında yer alacak firmaların kurumsal imajlarını destekleyip, geliştirerek sürdürebilir başarılarına maksimum fayda sağlamasını temenni ediyoruz.”

Antplato’nun iç mimarisini Autoban üstleniyor

Ofis projesinin içinde bulunan Plato Executive Lounge ve resepsiyon alanlarının iç mimarlığını ise Autoban firması üstleniyor. Bugüne kadar özel ürün tasarımlarıyla uluslararası birçok ödüle layık görülen Autoban, Plato Executive Lounge ve resepsiyon alanında doğal malzemeler kullanarak, mikro mimarinin örneklerini sergiliyor. Her iki alanın da mimari estetiğini farklı beğenilere hitap edebilecek ve insanlara daha iyi yaşam koşulları sağlayacak şekilde tasarlayan Autoban, Antplato projesini, yaşam şekillerindeki değişimleri yansıtan ve gerekli işlevleri içinde barındıran bir proje olarak değerlendiriyor.