Page 9 - EQ_80_web
P. 9

“KENDINE HAS BIR MUTFAĞIMIZ VAR. ARTIK ÜLKE BAZINDA

                                                               MUTFAKLARI ITALYAN, FRANSIZ, JAPON GIBI ETIKETLEMENIN
                                                                   ÖTESINE GEÇILDI. ANCAK NICOLE’DE YEMEK YERKEN
                                                                 ISTANBUL’DA OLDUĞUNUZU SIZE UNUTTURMAMALIYIZ...”


                                                                                 lilik planları yapan bir arkadaşıma “emeklilikte ne
                                                                                 yapmak istiyorsam bugün zaten onları yapıyorum”
                                                                                 dedim. Bütün bunlardan sonsuz zevk alıyorum. Bu
                                                                                 kadar severek yaptığınız hiçbir iş de “iş” gibi gelmi-
                                                                                 yor. “Zor değil” demiyorum, sadece zorluğundan
                                                                                 bile keyif alabilir hale getirince her iş zaten “hobi”-
            ediyorsunuz. Çok keyifle izle-                                       niz olabilir. Emin olun başarının eğer bir sırrı varsa
            nen videolar bunlar, her biri bir                                    o da budur derim.
            film gibi. Bu menüler ne açıdan                                                                                    7
            restorandakilerden farklı?                                           Yeni yıl menünüz hakkında ipuçları alabilir miyiz?
            Lezzet ve kalitede ödün vere-                                        Canlı müzik olacak mı?
            mem, sonuçta ikisi de benim ço-                                      Müzik konusunda biraz tutucuyum sanırım. Onun
            cuğum. Ancak servis formal de-                                       da hakkını vermek lazım; ne benim yemeğim müzi-
            ğil, evimde yemeğe geldiğinizde beni bulacağınız gibi olsun istiyorum.   ğe, ne müzik benim yemeğime çerez değil çünkü. Ortamda çatal bı-
                                                                    çak gürültüsü egemen olmasın diye arkadan hafif bir melodi gelmesi
            Danışmanlık hizmeti de veriyorsunuz. Hangi restoranlarla hangi   elbette hoştur ama o kadar.
            alanlarda çalıştınız?                                   Çocukça gelebilir fakat bu yaşımda bile hala yılbaşı masalarının bayram
            O konu sandığımdan karışık çıktı. Ben her konuda olduğu gibi bunda   heyecanını seviyorum. Her günden daha farklı, o güne özel bir şeylerin   SÖYLEŞİ
            da kendi kurallarımı doğru biliyorum. Şu ana kadar beni heyecanlan-  olduğu, her şeyin her an tüketilmediği bir dünyayı hatırlatıyor bana.
            dıracak bir teklif gelmedi. Genel geçer işlere de ben yanaşmadım.  Menüyü bu hafta internet sitemizde yayınladık, sosyal medyada da
                                                                    yakında duyuracağız.
            Söyleşiler düzenliyor, farklı mutfak etkinlikleri yapıyorsunuz. Halen
            üzerinde çalıştığınız böyle bir etkinlik var mı?        Evde, aile arasında bir yeni yıl menüsü için önerileriniz…
            Elbette, mutfakla ilgili olanlar zaten oturdu. İşleri başlatıp ekip arka-  Anneler o işin en iyisini bilirler zaten. O geceyi özel kılan masaya
            daşlarıma teslim etmeyi seviyorum. Bu hem ekip olarak bizi ileri ta-  emek verenler, reçeteler değil bence.
            şıyor hem de benim bitip tükenmez projelerimin yenilerini gündeme
            almama imkân tanıyor.                                   Çok teşekkürler…
            Şu aralar 4. İstanbul Tasarım Bienali için bir proje hazırlıyoruz, umarım   Ben teşekkür ederim.
            kabul edilir. Ama işte bu öyle birşey ki kabul edilmezse de önemi
            yok, ben zaten her sabah yeni projemi rayına oturtup ilerletmek için
            uyanıyorum.

            Hürriyet gazetesinin başını çektiği İnci Gastronomi Rehberi’nde 3
            yıldız aldınız. Bu uygulama hakkındaki düşünceleriniz neler? Sek-
            törü olumlu etkileyecek bir girişim mi? 
            Sektördeki her adım bir şekilde iyiye doğru gidecektir. En azından
            yapılanın eksiklerini görüp bir daha üstüne koyarak ilerleme sağlar.
            Herkesin kişisel görüşleri de vardır, ama her konuda olduğu gibi bu
            rehberlerin başarısının asıl göstergesi zamandır.

            Başka hobilere vakit ayırabiliyor musunuz?
            Hobi denilince biraz kafam karışıyor açıkçası; sadece daha iyi yemek
            yapabilmek için bile bir sürü konuyla ilgiliyim. Daha bugün emek-
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14