Page 7 - EQ_80_web
P. 7

tedim ve bir süre olabilecek en kötü menü, en kirli mutfak ve sevim-
            siz şeflerden biriyle İngiltere kırında Thai mutfağı yapan bir pub’da
            gönüllü çalıştım. Meslekten burada vazgeçmezsem bir daha hiç vaz-
            geçmem dediğimi hatırlıyorum.

            Mutfak alanında da en az önceki çalışmalarınız kadar başarılı bir
            yol izlediniz. Yine aynı şekilde isimleri yazmak isterim: 2005 yı-
            lında Paris Cordon Bleu’de mutfak eğitiminizi aldınız. Sonrasında
            8 yıl boyunca başta Paris olmak üzere Avrupa’nın çeşitli şehirle-
            rinde,  çoğu Michelin yıldızlı  üst düzey  şeflerle birlikte, mutfağın
            her aşamasında çalıştınız. Paris’te Jean-Charles Rochoux’da Za-
            naatkâr Çikolata Ustası (Artisanal Chocalatier); Paris’te Stephane
            Glacier’de 2000 yılının Mesleğin En İyi Çalışanı (MOF2000) ödülü-
            nü de alarak Şef Pastacı (Patissier Chef); Barselona’da Comerç’te
            (*Michelin); Barselona’da Hispania’da (*Michelin); Londra’da Hedo-
            ne’da (*Michelin); Paris’te Alain Senderens’de (**Michelin); Belçika,
            Leuven’de Couvert Couvert’de (*Michelin); Bilbao’da Asador Etxe-
            barri’de (*Michelin) çalıştınız. Ve 2013’te İstanbul’a gelerek Kaan
            Sakarya ile Nicole’u kurup, 2015’te tek başınıza devam ettirmeye
            başladınız… İstanbul mu çağırdı?
            Mutfak serüvenine tutku diye başlamıştım. Başka türlü mutlu ola-
            mayacağıma karar verecek yaştaydım. Ancak sonradan farkettim
            ki onun arkasında bir o kadar daha tutkulu olduğum İstanbul’da bu
            mesleği yapma özlemi varmış.







                                                                                                                               5


























            Yurtdışında çok gezdim, çalıştım. İnsan yeni teknikler, yeni malzeme-                                                SÖYLEŞİ
            ler tanıyıp öğrendikçe elbette çok heyecanlanıyor ve bir süre bu he-
            vesle ayaklarınız yerden kesilebiliyor. Sonra bakıyorsunuz kalıcı olan,
            her yere beraberinizde taşıdığınız bir bagaj var. Benimki de İstanbul,
            tüm ilklerin ve umarım sonun şehri.

            Nicole adına nasıl karar verdiniz?
            Bulunduğumuz adreste bizden önce bir restoran vardı ve onlar da
            “şef restoranı” oldukları için kendilerini anlatan bir isim vermişlerdi.
            Aynı isimle devam etmek mümkün değildi çünkü mutfaklarımız aynı
            değildi.
            Bu durumda hayatımda ilk defa bir restorana, hem de bana ait bir
            restorana, isim vermeyi hiç düşünmediğimi farkettim. Bir tesadüf diye
            düşünülebilir ama ben ismin kendi kendini çağırdığına inanıyorum; bir
            gün restoranımızın bulunduğu otelin kapısında taksi beklerken tarih-
            çesini anlatan yazıya ilişti gözüm. Burası Fransiskan rahibelerine ait
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12